Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
O prajitura delicioasa, a carei reteta de crema am "furat-o " de pe caietulcuretete.ro. Restul a fost inspiratie de moment.
Blat:
Crema:
Pentru asamblare:
Blat :
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand, zaharul, galbenusurile , faina si praful de copt, mixand dupa fiecare ingredient.
Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetate cu hartie de copt. Distribuim visinele din visinata pe toata suprafata blatului, apoi coacem totul la foc mediu, pentru cca. 25 minute ( pana ce marginile se desprind usor de hartie, iar blatul se rumeneste frumos.
Transferam blatul in alta tava sau pe un platou, indepartand hartia de copt , si-l lasam sa se raceasca.
Separat, preparam crema :
Intr-un vas suficient de inalt, mixam toate ingredientele impreuna , pana obtinem o crema ferma .
Cand blatul este racit, il stropim pe intreaga suprafata cu cei 100 ml. coniac ( In jurul visinelor blatul va fi deja usor umed ) , apoi intindem crema in strat aproximativ egal cu grosimea blatului ( cca. 2 degete ) . Glazuram intreaga suprafata cu ciocolata topita . ( Eu am folosit glazura din comert, pe care am topit-o la microunde ). Daca doriti sa faceti dvs. glazura , va puteti inspira de aici .
Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore, apoi portionam prajitura si putem servi.
Pofta mare!
1
Tava in care am copt blatul are dimensiunile 32/ 25
2
Daca doriti ca blatul sa fie mai insiropat, puteti folosi sirop din zahar ars, stins cu apa si aromatizat cu esenta de rom.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult