Prajitura cu visine alcoolizate si coniac

de Ina in Prajituri, 14 Iul 2014 | 10637 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, a carei reteta de crema am "furat-o " de pe caietulcuretete.ro. Restul a fost inspiratie de moment.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • visine din visinata ( cca. un pumn de visine, fara samburi )

Crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte rece
  • 2 plicuri Creme Ole de vanilie
  • 5-6 picaturi esenta vanilie

Pentru asamblare:

  • 100 ml coniac
  • 200 g. glazura pentru prajituri
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine alcoolizate si coniac:

Blat :

Separam albusurile de galbenusuri. 

Batem albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand, zaharul, galbenusurile , faina si praful de copt, mixand dupa fiecare ingredient.

Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetate cu hartie de copt. Distribuim visinele din visinata pe toata suprafata blatului, apoi coacem totul la foc mediu, pentru cca. 25 minute ( pana ce marginile se desprind usor de hartie, iar blatul se rumeneste frumos.

Transferam blatul in alta tava  sau pe un platou, indepartand hartia de copt , si-l lasam sa se raceasca.

Separat, preparam crema : 

Intr-un vas suficient de inalt, mixam  toate ingredientele impreuna , pana obtinem o crema ferma .

Cand blatul este racit, il stropim pe intreaga suprafata cu cei 100 ml. coniac ( In jurul visinelor blatul va fi deja usor umed ) ,  apoi intindem crema in strat aproximativ egal cu grosimea blatului ( cca. 2 degete ) .  Glazuram intreaga suprafata cu ciocolata topita . ( Eu am folosit glazura din comert, pe care am topit-o la microunde ). Daca doriti sa faceti dvs. glazura , va puteti inspira de aici .

Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore, apoi portionam prajitura si putem servi. 

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Tava in care am copt blatul are dimensiunile 32/ 25

2

Daca doriti ca blatul sa fie mai insiropat, puteti folosi sirop din zahar ars, stins cu apa si aromatizat cu esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine alcoolizate si coniac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Lavinia 1

15.07.2014, 21:19

wow

RuxyRux 1

16.07.2014, 00:30

Exceptionala....ochisori frumosi...am rapit si eu o bucatica la micul dejun

Ina 1

18.07.2014, 21:42

Va multumesc!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu visine